Tietoa lippukunnasta

Muuttolinnut (MuLi) on Etelä-Espoossa, Matinkylässä toimiva partiolippukunta. Viikkotoimintaan ovat tervetulleita kaikki yli seitsemänvuotiaat lapset. Nuoremmille on tarjolla perhepartiotoimintaa. Myös aikuiset ovat lämpimästi tervetulleita toimintaamme. Kokoontumispaikkanamme toimii kolo, jonka osoite on Tiistilänkuja 3F. Kololla järjestetään viikottaista partiotoimintaa. Muuttolinnut on Suomen Partiolaisiin kuuluva keskikokoinen lippukunta. (Jäsenmäärä 2021 alussa yli 100 henkeä) Jos olet kiinnostunut toiminnasta, löydät liittymisohjeet täältä.

Lippukunnassamme on mukava ilmapiiri ja pyrimme pitämään hyvää huolta sen kaikista jäsenistä. Erityisvahvuuksiamme on maukas ruoka 🙂 ja hyvin suunniteltu ja monipuolinen toiminta.

Lippukuntamme Satavuotis-huuto:

”Itsenäisyys Suomeen tuli, silloin perustettiin MuLi!

Yli sata vuotta, ylpee ei oo suotta!

Urheasti, rohkeasti, Muuttolinnut, nut-nut!”

Noudatamme toiminnassamme Suomen Partiolaisten ohjelmaa. partio-ohjelma.fi

Nuorimmat partiolaiset ovat sudenpentuja (7 – 9-vuotiaat). He kokoontuvat viikoittain tunnin mittaisiin kokouksiin kololla tai sen ympäristössä. Lisäksi sudenpennut osallistuvat muutaman kerran vuodessa päiväretkille oman johtajansa kanssa sekä lippukunnan yhteisille yöretkille pari kertaa vuodessa. Kesällä on muutaman yön mittainen kesäleiri koko lippukunnan kanssa. Sudenpennut suorittavat jälkimerkkejä.

Seikkailijat ovat 10 – 12-vuotiaita partiolaisia, jotka kokoontuvat viikoittain noin 1,5 tunnin kokouksiin kololla tai sen ympäristössä ryhmänsä johtajien johdolla. Lisäksi he tekevät seikkailijajoukkueen yhteisiä päivä- ja yöretkiä pari kertaa vuodessa, sekä osallistuvat lippukunnan retkille ja leireille. Seikkailijat suorittavat ilmansuuntia.

Tarpojat ovat 12 – 15-vuotiaita partiolaisia, jotka kokoontuvat viikoittain noin 1,5 tunnin kokouksiin kololla tai sen ympäristössä ryhmänsä johtajien johdolla. Lisäksi he tekevät tarpojavartioiden yhteisiä päivä- ja yöretkiä pari kertaa vuodessa sekä osallistuvat lippukunnan retkiin ja leireille. Tarpojat suorittavat tarppoja, jotka koostuvat aktiviteeteista.

Samoajat ovat 15 – 17-vuotiaita partiolaisia, jotka kokoontuvat viikoittain noin 1,5 tunnin kokouksiin osin jo omatoimisesti, mutta myös luotsinsa johdolla. Samoajaohjelma koostuu erimittaisista aktiviteeteista, jotka on jaettu aiheittain 21 taskuun. Samoajilla saattaa myös jo olla oma ryhmä johdettavanaan. Lisäksi he tekevät ryhmän omia retkiä sekä osallistuvat jo vastuutakin kantaen myös lippukunnan retkille ja tapahtumiin.

Muuttolinnuissa ei tällä hetkellä ole vaeltajaikäisten omaa ryhmää.

Aikuiset, yli 20-vuotiaat, ohjaavat toimintaa monipuolisissa tehtävissä, jotka sovitaan aina kunkin henkilön omien mahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaan. Järjestämme myös aikuisille ihan omaa ohjelmaa.

Lisäksi meillä on perhepartiotoimintaa, jossa vanhempi voi osallistua partioon yhdessä alle kouluikäisen lapsensa kanssa. Perhepartioryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa. Lisätietoja perhepartiosta saa Rixulta, jasenrekisteri (ät) muuttolinnut.fi.

Muuttolintujen historiaa

Muuttolinnut on Suomen vanhimpia lippukuntia, sillä se on yhtä vanha kuin Suomi. Lippukunta perustettiin vuonna 1917 Viipurissa, jossa mukana oli jo tuhansia partiolaisia. Viipurista se muutti sotien jälkeen Lahden sekä Helsingin kautta 1970-luvun
alussa jatkamaan toimintaansa kasvavaan lähiöön Matinkylään. Sadat
matinkyläläiset lapset ja aikuiset ovat vuosien kuluessa olleet mukana
lippukuntamme kokouksissa, retkillä, kisoissa sekä leireillä. Partiosta on
tullut monille enemmän kuin harrastus, jopa elämäntapa. Sanotaanhan, että
kerran partiolainen, aina partiolainen.

Muuttolinnut ry julkaisi 100-vuotisjuhlassaan 22.4.2017 Hanna Vehviläisen kirjoittaman lippukunnan historiikin:

Urheasti, rohkeasti 100 vuotta – Viipurin Suomalaisista Partiotytöistä Muuttolinnuiksi Matinkylään 1917 – 2017

ISBN 978-952-93-8519-5

Historiikkeja voi ostaa lähettämällä viestin susanna.kouti (@) gmail.com. Hinta on vain 20 euroa. Historiikki löytyy lainaan myös Ison Omenan kirjastosta.

Arkistomateriaalia: Uusrääkkä-lehti vuodelta 1987. Lehti sisältää Pera Toivosen kirjoittaman lyhyen lippukunnan historian.
Uusrääkkä 2/1987 70-vuotisjuhlanumero

Säännöt

PRH_ote_Muuttolinnut_2019_saannot, vahvistettu PRH:ssa 15.5.2019