Maksut ja korvaukset

Mitä partio maksaa?

Partio on halpa harrastus. Lippukuntamme ei kerää jäsenmaksua, mutta Suomen Partiolaisten (SP) jäsenmaksu on pakollinen. SP:n jäsenmaksu sisältää mm. partiovakuutuksen ja Partio-lehden. SP:n jäsenmaksu on noin 65 euroa vuodessa. Jäsenmaksusta voi myös anoa vapautusta SP:ltä.

Lisää tietoa jäsenmaksusta ja jäsenmaksuvapautuksesta:

https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/tutustu-partioon/jasenmaksu-ja-jasenedut/

Lippukunta järjestää retkiä, joiden osanottomaksut ovat noin 25 euroa viikonlopulta. Monet päivä- ja iltaretkemme ovat maksuttomia. Lippukunnan omat leirit maksavat noin kympin per päivä.

Vähävaraiset perheet voivat oman arvionsa mukaan hakea vapautusta retkimaksusta täyttämällä alla olevan lomakkeen ja lähettämällä sen retkenjohtajalle tai lippukunnanjohtajalle. Lippukunnan hallitus käsittelee hakemukset luottamuksellisesti ja tapauskohtaisesti (pyydettäessä myös nimettömästi). Päätöksestä ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja vain hakijalle ja tapahtumaosallistumten maksuja valvovalle rahastonhoitajalle.

Leireille ja muihin tapahtumiin voi yleensä anoa stipendejä myös Pääkupunkiseudun Partiolaisilta ja Suomen Partiolaisilta tai tapahtuman omasta organisaatiosta, kysy lisää omalta johtajalta tai lippukunnanjohtajalta.

AVUSTUSHAKEMUSPOHJA jasenelle tai huoltajalle

Partiosta aiheutuu jonkin verran kuluja, kuten partiohuivi (17 euroa), puukko, taskulamppu, makuupussi, reppu/rinkka, makuualusta ym. Retkeilyvarusteita saa kuitenkin hankittua myös käytettyinä.

Kulukorvaukset:

Lippukunnalle tehdyistä hankinnoista saa kulukorvauksen täyttämällä kululaskupohjan ja lähettämällä sen alla olevaan osoitteeseen. Muista liittää mukaan skannatut kuitit. Lippukunta korvaa ainoastaan lippukunnan hallituksen tai rahastonhoitajan kanssa ennalta sovitut maksut.

Kulukorvaushakemus tulee tehdä 1 kuukauden sisällä kulun muodostumisesta, tai siihen littyvästä tapahtumasta (esim. retkestä max 1 kk retken jälkeen).

Laita yhdelle kululaskulle vain yhteen tapahtumaan/asiaan liittyviä kuluja: yksi kululasku retken erilaisista kuluista ja toinen kululasku esimerkiksi ryhmän partiomerkeistä.

Poikkeus: Ryhmän kokouskulut ryhmän johtaja voi halutessaan koota yhteen kululaskuun per kevät-/syyskausi, mikäli pidät itse huolta että ryhmän vuosittainen budjetti ei ylity. Tällöin kuluissa saa olla mukana myös yli 1 kk vanhoja kuluja. Yksi ryhmä per kululasku.

Kysy tarvittaessa ohjeita kululaskuasioihin hallitukselta tai rahastonhoitajalta.

Kululaskut lähetetään osoitteeseen: talous@muuttolinnut.fi

HUOM! Henkilötunnus on tarpeen täyttää kululaskuhakemukseen vain, jos kyse on kilometrikorvauksista tai bensalaskusta. Niissä tilanteissa henkilötunnus tarvitaan tulorekisteriin tehtävää ilmoitusta varten.

Kulukorvauspohja:
[Muuttolinnutry_kululaskupohja_2023.pdf], [Muuttolinnutry_kululaskupohja_2023.docx], [Muuttolinnutry_kululaskupohja_2023.xlsx]

Maksut lippukunnan tilille:

Lippukunnan tilinumero on FI29 2290 1800 1340 44.
Käytä aina viitenumeroa, kun sellainen on annettu. Tässä käytössämme olevia viitenumeroita:
 •      8633 Partiohuivit, 17 euroa
 •      3832 Muli tarra-arkki 2024, 6 euroa
 •      3829 Hihamerkit, 3 euroa
 •      3816 OEK-laulukirjat, 10 euroa
 •      3858 100-vuotishistoriikit, 20 euroa
 •      3803 Muut MuLi-tuotteet, (heijastimet 3 euroa, sporkit 4 euroa, pinssit 3 euroa)
 •      3418 Sudenpenturetket
 •      3421 Seikkailijaretket
 •      3434 Tarpojaretket
 •      3447 Samoajaretket
 •      3450 Vaeltajaretket
 •      7773 Leirit
 •      8617 Lippukuntaretket
 •      5209 Lahjoitukset lippukunnan toiminnan tukemiseen