Partioviikko ja Kohtaaminen 2013

Partioviikko huipentui viikonloppuna Kohtaamiseen. Aiemmin viikolla sain nauttia Maailman nopeimmasta partiotaitokilpailusta, joka kesti vain kaksi tuntia. Kisa oli todella nopea ja sujui hyvin sateesta huolimatta. Tämä kaikki tapahtui aivan Helsingin ydinkeskustassa muiden tukevien aikuisten eli yli 22-vuotiaiden partiolaisten kanssa. Kisassa piti muun muassa yhdistää lippukunnat oikeille alueilleen ja laittaa tietokoneesta irrotetut näppäimet takaisin paikoilleen. Pohdimme Tiitun kanssa, pääsemmekö ollenkaan sarjaan kisaamaan, mutta onneksi lähdöstä löytyi kisavartioomme kolmas jäsen, johon saimme kisan aikana tutustua.

Viikonloppuna yli 6000 partiolaista juhli partioviikkoa Kohtaamisessa Linnanmäellä sekä Olympiastadionilla. Lippukunnastamme oli mukana kaikkien ikäkausien edustajia ja yhteensä meitä oli miltei 30. Vanhemmat oli kutsuttu myös mukaan juhlimaan. Lähdimme yhdessä Matinkylästä kohti Lintsiä ja pääsin itsekin kiljumaan vuoristorataan seikkailijoiden kanssa! Tunnelma oli hyvä ja johtajana oli  upea nähdä hymyileviä partiolaisia, vanhoja tuttuja ja jutella vuosia sitten aktiivisena olleen Muuttolinnun kanssa. Lintsillä keräännyimme lopuksi yhteen ja siirryimme kulkueessa Olympiastadionille vanhoja (ja uusia) huutoja muistellen.

Olympiastadionilla pienimmätkin partiolaiset pääsivät leikkimään sekä nauttimaan musiikista. Rohkeimmat uskaltautuivat  tanssimaan ja laulamaan  menneen kesän leiribiisiä. Kuuntelin tarkasti piirinjohtajan puhetta muistellen menneitä partiovuosia ja miettien tulevaa. Päivän jälkeen menimme yhdessä takaisin kotiin ja ovesta kotiin päästyäni olin rättiväsynyt, mutta onnellinen. Olin taas kerran ollut ”Onnellisesti pihalla”, kuten lippukuntamme huppareissa osuvasti lukee.

Tiitu Kohtaamisessa

Tiitu Kohtaamisessa

-Kohtaamisvastaava Heini