11.12. kiitoskalenteri: taustayhteisö Olarin seurakunta ja naapurusto Lumo-kodit

Jokainen lippukunta tarvitsee KOLON, eli vakituisen oman kokoontumispaikan. Muuttolintujen kolo on Matinkylän koulun lähellä Lumo-kotien hallinnoimassa viihtyisässä pihapiirissä. Olarin seurakunta on vuokrasopimuksen osapuoli.

(Silloin kun ei ole koronapelkoa) kokoonnumme kololle viikottain omien ryhmien kokouksiin ja johtajiston suunnitteluihin. Kolo on partiolaisten oma yhteinen olohuone silloin kun emme ole metsäretkellä. Kolo on partiotoiminnan sydän, kaikki tapahtuu siellä tai kulkee sen kautta.

Lumoa, Lumo-kotien asukkaita ja Lumo-kotien asukasyhdistystä kiitämme pihapiiristä ja naapuruudesta. Rinnakkaiseloa on jatkunut jo toista vuosikymmentä. Toivomme pääsevämme joskus tulevaisuudessa vaikka pihatalkoisiin mukaan osoittamaan kiitollisuutta ja moikkaamaan naapureita. Olisikohan letut tai vaikka kuuma kaakao naapuruston mieleen?

Vähintään yhtä pitkäikäinen yhteistyökumppani on taustajärjestömme Olarin Seurakunta. Olarin Seurakunta mahdollistaa pitkäjänteisen toimintamme tarjoamalla kolon käyttöömme. Partion ja seurakunnan näkemykset lasten- ja nuorten toiminnasta ovat yhtenäiset: partiossa sanomme ”partio kuuluu kaikille.” Seurakunta auttaa tähän tavoitteeseen pääsemistä mm. olemalla avoin kaikille partiolaisille ja antamalla partiolle autonomian päättää toiminnan sisällöstä, sekä auttamalla lippukuntaa taloudellisesti. Taloudellinen tuki mahdollistaa partion myös pienituloisille – partio on harrastevertailuissa toistamiseen se osallistujalle edullinen harrastus. Seurakunta kirjaimellisesti sekä tarjoaa meille oven että auttaa pitämään sen auki kaikenlaisille jäsenille.

Muuttolinnut kiittää Olarin seurakuntaa selkeästä yhteistyöstä, seppo-pestin ylläpitämisestä seurakunnassa, taloudellisesta tuesta sekä yhteisistä keskusteluista, tapaamisista ja seurakunnan tapahtumista joissa olemme saaneet olla läsnä partiolaisina avustamassa ja mahdollistamassa.

Rinkka odottaa retkelle lähtöä kolon pääoven edessä ehkä 2017