5.12. kiitoskalenteri: nuoruuteni lippukunnanjohtaja Leena

Nuoruuteni lippukunnajohtaja Leena
Leena ei ollut ensimmäinen lpkj untuvikkoaikoinani muuttolintuna, mutta Leena oli ensimmäinen lippukunnanjohtaja jota ymmärrän itse olleeni valitsemassa. Ensimmäinen, joka näytti miten lippukunnanjohtaja toimii yhteiskunnassa (Leena kirjoitti Länsiväylä-lehteen mielipidekirjoituksen kaupungin tekemästä päätöksestä!), ensimmäinen joka puhui minut niihin seuraaviin isompiin saappaisiin joista partiopestien yhteydessä monesti mainitaan (Leena pestasi minut mm. leirinjohtajasksi ja sampoksi, eli silloiseksi vartionjohtajaneuvoston johtajaksi) ja Leena oli ensimmäinen joka näytti omalla toiminnallaan että muuttolintu ei lannistu (mm. johtamalla meidän kololta toiselle, kun vuokrasopimukset, rahoitukset sun muut eivät osuneet kohdilleen).

Vasta myöhemmin aikuisena olen ymmärtänyt niin Leenan lippukunnan vapaaehtoishommiin laittaman työmäärän suuruuden kuin hänen esimerkkinsä vaikutuksen omaan työmoraaliini niin partiossa kuin partion ulkopuolella.

Leena teki paljon muutakin partiossa ja Muuttolinnuissa aikoinaan, mutta henkilökohtainen kiitokseni Leenalle on määrätietoisen johtajan esimerkin näyttämisestä! – Elle