3.12. kiitoskalenteri: ansiomerkkivastaava Heli

Muuttolinnut muuttavat etelään talveksi, mutta Espooseen ne saattavat muuttaa pitemmäksikin aikaa. Heli löysi tiensä Muliin muutettuaan pohjoisesta työn perässä. Muitten merkittävien hyödyllisten muli-pestiensä jälkeen Heli on 2020 toiminut Mulin ansiomerkkivastaavana. Sehän on tavallaan salamyhkäistä hommaa, toiminnan tulos näkyy vasta juhlissa tai muissa julistuksissa.

Ansiomerkit ovat partiossa kiittämisen väline ja tapa mittailla lippukunnan arvoja. Helin toiminta ansiomerkkivastaavana on pitänyt yllä tärkeää arvokeskustelua johtajiston kesken. Olemme pohtineet miten juuri meillä Muuttolinnuissa halutaan kiittää ja huomioida. Partion suoritusmerkit ja kunniamerkit ovat osa pitkää perinnettä. Kulttuuri ja tavat kuitenkin muuttuvat ja jokaisen sukupolven tapa huomioida ja kiittää muotoutuu omanlaisekseen. Kiittämisen tavoissa on paljon pohdittavaa ja partion ansiomerkeissä on omat muotonsa ja kiemuransa. Yhteensovittelu on arvopohdintaa, paperityötä, päivämäärien muistamista, lippukunnan ja partiokuvioiden tuntemista.

Muuttolintujen johtokolmikko kiittää Heliä tärkeän ansiomerkkiaiheen kannattelusta, tehdyistä selvitystöistä ja ennen kaikkea rohkeudesta ottaa tämä pesti kaiken muun kiireensä ja kuormansa lisäksi. Tässä vapaaehtoisuudessa näkyy, että vastuuseen lupautuminen itsessään keventää muiden kuormaa. Lisäksi haluan henkilökohtaisesti kiittää Heliä siitä, että ilman ansiomerkkikeskusteluja ja pohdintoja ei olisi syntynyt tätä kiitoskalenteria.

Heli Roihulla 2016 – lippukunnan nimi näkyy!